Tech Ed Day 1: The First Day

okay I havent got much time so this chapter goes in finnish and later I,ll translate.

 

Elikkäs nyt on ensimmäinen päivä takana Tech Edissä ja pitää myöntää heti alkuun kuinka ällikällä tässä on lyöty tapahtuman laajuuden suhteen. Ilmeisesti noin 4000 osallistujaa (luonnollisesti pääosin kehittäjiä) yhdellä konfferenssialueella 😉 kuhinaa riittää siis hyvin. Keynote tilaisuus joka virallisesti avasi tämän tapahtuman oli todella massiivinen, sillä varmaan 7% – 85% osallistujista oli yhdessä paikassa. Puitteiltaan keynote oli todella hulppea, iso (ilmeisesti) valkokangas ja todella loistavasti miksatut musiikkikappaleet tekivät tästä jotain todella hienoa. Keynotesta mieleen painuvinta oli tuleva Visual Studio 2010, joka ainakin omalta kohdaltani muuttaa arkea kunnolla SharePoint kehityksen osalta. Keynotessa lopuksi pyöritettiin Visual Studio 2010 työkalua Windows 7:n päällä ja homma toimi, ei kaatuilua eikä muita ongelmia. Ilmeisesti on hyvin opittu aiemmista vuosista ja saattoi olla hieman tuuriakin mukana.

Iltapäivän ensimmäisessä session slotissa osallistuin itseäni kiinnostavan aiheen, SharePointin käsittelyyn jossa puhutiin tulevaisuudesta ja nykyhetkestä. Vieläkään ei irronnut mitään konkreettista siitä, milloin seuraava versio tulee tai mitä se pitää sisällään. Mutta sen verran lisää tietoa on, että Visual Studio 2010 tukee tätä ja kuten aiemmin on todettu, seuraava SharePoint tulee olemaan ainostaan 64 bittisenä versiona. Vinkkejä seuraavaan versioon tyylillä tulkitsin web servicejen hyödyntämisen,joka on hyödyllistä hanskata (erityisesti vakio web servicet, mutta myös omat). Samassa tilaisuudessa käytiin läpi mys Silverlight ja Sharepoint integraatiota ja esiteltiin tämän puolen vahvuuksia. Silverlight helpottaa merkittävästi client side koodin ja toiminnallisuuden toteuttamista sekä on helpomin yhteensopiva Q1 2009 Euroopassa julkaistavan SharePoint onlinen kanssa. Esityksessä käytiin läpi SharePoint Online  ja tulevan Windows Azuren näkemyksiä. Luonnollisesti SharePoint online ja Azure tulevat olemaan suht tiukkoja ympäristöjä ohjelmistokehityksen kannalta. SharePoint onlinessä oman ohjelmakoodin hyödyntäminen on mahdollista ainoastaan laajimmassa versiossa (joka on saatavilla yli 5000 käyttäjän organisaatioihin). Tätä silmällä pitäen painoarvoa tulee Silverlightille joka ei tarvitse omien assemblyjen palvelin pohjaista pyörittelyä.

Illan toisessa session slotissa olin Ted Pattisonin vetämässä SharePoint development jutussa. Pakko myöntää että Ted oli todella luonteva esiintyjä, joka osasi pitää tietyn keveyden mukana koko ajan. Mainittakoon, että hän on kirjoittanut sattumoisin erään lähes raamatun asemassa olevan kirjan nimeltä Inside Windows SharePoint Services 3.0. Sisäänsä harmi että sisältö oli vähän alakantissa oman osaamisen tason osalta mutta en tätä paljoa murehtinut.

 Ilta meni kierrellessä messu aluetta ja kerätessä kaikenlaista ilmaiskrääsää, alkaa pikkuhiljaa hävitä t-paidan puute ja kyniäkin löytyy. Messujen hyvä puoli on että pääsee tutustumaan alan isojen yritysten tarjotaan ja saa jotain kontaktia niiden kanssa. IE 8 oli tuotteista kenties parhaiten esillä kiitos hienon vilkkuvan dog tagin ;). Muttas näistä kuvia ja lisää myöhemmin.*Päivitys* kts "tuorein" postaukseni päivältä 15.11.2008.

Loppuilta vietettiin mukavasti MSP porukan kanssa eräässä (mikähän se nyt oli jossain siell keskustassa) ravintolassa. Luojan kiitos tänään ei koske päähän vaikka kaikki ainekset siihen tässä olisivat 😉 (btw. taipuvaisuutta migreeniin). Muttas tästä eteenpäin ja seuraavaan session slottiin sisään. Näin tälle aamua tuli nähtyä juttua hieman "Oslo", "Dublin", WF 4.0 ja Modeling Language "M":stä. Näistä lisää myöhemmin.

Advertisements

About Sakarih

I am SharePoint developer/architect from Finland and my blogposts are all about SharePoint 2007/2010/2013 stuff. There might be also something else posted.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s