Ted Ed Day2

 

Same as usual, in finnish (i’ll improve these after this trip)

Noniin nyt kolmas päivä alkaa ja aika kerrata edellisen päivän tapahtumia. Päivä alkoi suht mallikkaasti 3 kilsan vaelluksella hotellilta tapahtumapaikalle (päivän ainoa raitisilta suoritus) ja sen jälkeen suoraan kuuntelemaan luentoja.

Päivän alussa osallistuin tapahtumaan, jossa esiteltiin tarkemmin Microsoftin tulevia teknologioita koodinimiltä Dublin, Oslo ja WF 4.0. Dublin on alusta, joka yhdistää aikanaan Workfow Foundationin ja WFC:n yksiin kuoriin sekä sisältää ainakin muutamia hienoja temppuja. Oslo on taas mallinnustapa, joka tuo tullessaan Modeling Languagen, "M". Oslon tarkoituksena on luoda yhtenäinen suunnittelutapa ja helpottaa merkittävästi toteutusta. Mielenkiintoisena asiana mainittiin Oslon kyvystä generoida T-SQL koodia. Osloa pääsee toteuttamaan aikanaan Visual Studio "Quadrant" ohjelmistolla. Demoissa esiintyi Officesta tuttu "Ribbon" valikko eli pikkuhiljaa alkaa näissä ohjelmistotyökaluissakin tulla tuo vastaan.

Workflow Foundation 4.0 tuo tullessaan merkittäviä parannuksia Windows Workflow maailmaan, varsinkin sille osastolle joilla ei ole käytössä Sharepointtia. Tähän aiheeseen kirjoitan oman postauksen myöhemmin, sillä osallistuin tänään keskiviikkona aihetta tarkemmin käsittelevään sessioon ja siellä tuli monia juttuja vastaan joista on hyvä kertoa tarkemmin.

Päivän toisessa session slotissa kävin kuuntelemassa SharePoint 2007:n "Custom Timer Jobien" tekemistä. Lyhyesti custom timer jobilla voidaan suorittaa SharePoint alustassa eri tyyppisiä toimintoja (esimerkiksi sivustojen siivous, sisältötyyppien asennus yms). Itselleni aihe oli tuttu, sillä olen tehnyt kyseisiä timer jobeja, mutta tämä sessio antoi todella uusia näkemyksiä miten tehdä asioita ja samalla opetti paremmin timer jobin hallintaa.. 

SharePointin jälkeen vuorossa oli suhteellisen suosittu Mobile SmackDown sessio. Tämä poikkesi lähes täysin muista sessioista, sillä sen vetäjät ( Jason Langridge, Loke Uei Tan ja Marcus Perryman) pitivät huolen siitä, että tapahtuma oli todella SmackDown periaatteella tehty show. Kuitenkin sessioon mahtui paljon asiaa, mutta välikevennyksinä aina yleisöön lenteli kaikenlaista kivaa ja lopuksi arvottiin HTC Touch -puhelin. Itselleni tämä oli hyvä tilaisuus nähdä mitä uutta Window Mobile puolella on viime aikoina saatu ja millaisia ohjelmia on tarjolla. Uskoisin kyllä, että Windows Mobilen markkinaosuus tulee kasvamaan erityisesti ohjelmistokehityksen kannalta (sillä se on helppoa, jos on .NETin kanssa sinut).

Loppuilta vietettiin yhteisesti "Microsoft Student Partner Social Eveningissä" eli kaikki tänne TechEdiin eksyneet MSP:t kerättiin yhteen paikkaan ja käytiin porukalla karting radalla. Arviolta 60 – 70 osallistujaa oli tapahtumassa mukana. Tyylikästä menoa sisäradalla ja mukava päästä kokeilemaan tuota lajia. Voin nyt asian kokeneena todeta että olen enemmän minigolf linjalla kuin  perinteisellä vauhtihullulla suomi linjalla 😉 Kartingin ohella pääsin hieman juttuttamaan muiden maiden MSP ihmisiä ja kuulin heiltä mielenkiintoisia kokemuksia tämän ohjelman puitteissa ja toisaalta he saivat minulta kuulla omia kokemuksiani. Harmillisesti juuri kun homma alkoi sujumaan (eli me suomalaiset selvisimme omista ensimmäisistä kynnyksistämme aloittaa juttua vieraiden kanssa 😉  ilta  päätttyi. Tuli vielä tälle illalle matkustettua viimeisellä metrolla hotellille tapahtumapaikalta (okei myönnetään, että aloin olla jo henkisesti valmis siihen 3 kilsan patikointiin kunnes metro saapui vaikka aikataulussa oli jo jokerit menossa, tosin paikalliset toimivat hyvin vinkkinä, että sieltä tosiaanvielä tulee se illan viimeinen sillä heitä oli paljon maisemissa). Hmm myönnetään tämä teksti on aika hirveää kielellisiltä näkökannoilta, mutta nämä ovat livenä paikan päältä kirjoitettuna. Ja vielä EEE PC:llä kirjoittuna 😉

 

Muttas jatkoa ja tarkennuksia luvassa

Advertisements

About Sakarih

I am SharePoint developer/architect from Finland and my blogposts are all about SharePoint 2007/2010/2013 stuff. There might be also something else posted.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s