Tech Ed Day 4

 

Suomi-illan jälkeen oli ymmärrettävästi hieman mutkaista ajatuksen kulku, mutta kyllä sitä sinnikkäästi heti ensimmäisille luennoille suurinosa seurueesta selvisi. Itselläni ei ollut tämän kanssa vaikeuksia, sillä ilta oli hieman lyhyempi osaltani.

Toiseksi viimeinen tapahtumapäivä alkoi osaltani SharePoint aiheen parissa. Kävin nimittäin kuuntelemassa vuorovaikutteisen luennon aiheesta "SharePoint custom fields". Käytännössä tämän luennon tarkoituksena oli esittää tapa kuinka SharePointtiin voidaan lisätä oma täysin kustomoitava tietokenttä. Tämä oli hyvin mielenkiintoinen juttu ja varmasti olisi osaltani vaikuttanut merkittävästi asioiden toteuttamiseen noin vuosi sitten, mutta tässä vaiheessa todetaan että nyt tiedämme tällaisen ja ehkä seuraavalla kerralla käytetään tätä. Tätä aihetta pitää vielä demoilla, sillä tälle voisi löytää hyötykäyttöä. Harmi vaan kun tällaista custom field controllia ei pysty eristämään tietyn sivuston sisäään  toimivaksi vaan se käytännössä näkyy kaikkialla sharepointissa johtuen eräistä xml pohjaisista toteutuksista…

Luennon jälkeisen session slotin käytin puhtaasti kiertelyyn messualueella ja kävin "Ask the Experts" osiolla pyörähtämässä. Tämä on varmasti yksi mielenkiintoisimmista TechEdin piirteistä, sillä "ask the experts" alueella voi esittää tiettyjen alojen guruille kysymyksiä, joita on tullut esimerkiksi ohjelmistokehityksessä vastaan tietyllä alustalla. Itse kävin jututtamassa itse Ted Pattisonia (Inside Windows SharePoint Services 3.0 -kirjan kirjoittajaa) ja kyselin häneltä muutamia SharePointtiini liittyviä kysymyksiä. Ensimmäisenä kysyin SharePointin ajax toiminnallisuudesta. Olen huomannut sellaisen piirteen kun webpartissa olevaa nappia painetaan ja pitäisi tapahtua eventin (tapahtuman) toiminnot  suoraan, mutta web part päättääkin ensin luoda itsensä tyhjästä uudelleen. Tämä pakottaa käyttämään "manuaalista" tilan tallentamista yms muita pieniä temppuja. Valitettavasti gurun mukaan tämä on juuri normaali toiminnallisuus.

  Viimeistä iltaa vietettiin Tabasbarissa lähellä messupaikkaa. Student Partner seurueen lisäksi meillä oli mukana Ecraft -nimisen yrityksen edustajia. Pitää kyllä myöntää, että pitkästä aikaa minulla heräsi kiinnostus yritystä kohtaan tämän illan aikana. Hyvin vastaanottava asenne uusia teknologioita kohtaan ja hyvät suhteet Microsoftin kanssa (mmm. useita mahdollisuuksia kehitysversioiden testaamiseen aikaisessa vaiheessa) olivat sellaisia tekijöitä jotka osuivat silmiini positiivisella tavalla.

Advertisements

About Sakarih

I am SharePoint developer/architect from Finland and my blogposts are all about SharePoint 2007/2010/2013 stuff. There might be also something else posted.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s